Vizet használó receptek

vízSzinte minden táplálékunk tartalmaz vizet, de az elkészítésükhöz nem minden esetben használunk direktben. Például egy rántotta vagy egy sültmáj elkészítéséhez biztosan nem használunk fel vizet.

A következő receptek víz felhasználásával készülnek, amik elkészítéséhez pontos mennyiségeket és részletes leírásokat találhatsz, ha lejjebb görgetsz.

Amint majd látni fogod, sokféle ételbe kerülhet víz, a fentiek ellenére még néha olyanokba is, amibe korábban nem is gondoltad volna.

Mert egy ételt sokféleképpen el lehet készíteni!

Legújabb vizet tartalmazó ételek:

Gyümölcsleves vanília pudinggal

gyümölcsleves

Ízletes gyümölcsleves recept többféle gyümölcsből, vaníliapudinggal, szegfűszeggel, fahéjjal, csipet sóval, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Amihez a felhasznált gyümölcs lehet kajszibarack, sárgabarack, meggy, cseresznye, alma, körte, egres, ribizli, vagy bármi más, amit a kertben vagy a piacon találunk és szeretünk.

Megnézem a Receptet Gyümölcsleves vanília pudinggal

Egyszerű lebbencsleves

lebbencsleves

Egyszerű lebbencsleves recept szalonnával, csusza tésztával, krumplival, vöröshagymával, petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely ízletesebbé (tartalmasabbá) tehető némi fokhagymával, sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, TV paprikával és paradicsommal..

Megnézem a Receptet Egyszerű lebbencsleves

Tarhonyás hús

tarhonyás hús

Tarhonyás hús recept, hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, őrölt köménnyel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető, finom s laktató étel, s mely önmagában is elegendő lehet egy könnyed ebédhez vagy vacsorához.

Megnézem a Receptet Tarhonyás hús

Pásztortarhonya

pásztortarhonya

Ízletes pásztortarhonya recept szalonnával, hagymával, paprikával, paradicsommal, kolbásszal, krumplival, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy könnyen elkészíthető, laktató és ízletes étel. Akár bográcsban, akár lábosban készítjük el, az év bármely szakaszában nagyszerű választás.

Megnézem a Receptet Pásztortarhonya

Tarhonya főzése (elkészítése)

tarhonya

Tarhonya főzése (elkészítése) egy végtelenül egyszerű dolog, mely nem más, mint egy pirított tészta sós vízben megfőzve.

Ugyan perzsa eredetűnek mondják, de jellegében a kuszkusz rokona, mert elkészítése és felhasználása nagyon hasonló.

Megnézem a Receptet Tarhonya főzése (elkészítése)

Kuszkusz elkészítése

kuszkusz

A kuszkusz elkészítésének pontos leírása forró vízzel, húsos vagy zöldséges alaplével, kevés sóval, olívaolajjal vagy vajjal.

Mely egy végtelenül egyszerűen elkészíthető köret, ha előkészített, előfőzött kuszkuszból indulunk ki, s nem búzadarából és lisztből.

Megnézem a Receptet Kuszkusz elkészítése

Tárkonyos csirkeleves

tárkonyos csirkeleves

Tárkonyos csirkeleves recept csirkeaprólékból, hagymával, fokhagymával, zöldségekkel és tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy könnyed és ízletes, picit savanykás és mégis kerekteres ízű leves. Ami önmagában is elegendő lehet egy finom vacsorához.

Megnézem a Receptet Tárkonyos csirkeleves

Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető s mégis laktató leves csirkemellből vagy csirkecombból. Mely önmagában is elegendő lehet egy finom vacsorához.

Megnézem a Receptet Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos sertésraguleves

tárkonyos sertésragu leves

Tárkonyos sertésraguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető s mégis laktató leves sertéscombból, lapockából, esetleg dagadóból. Mely önmagában is lehet egy nagyszerű vacsora.

Megnézem a Receptet Tárkonyos sertésraguleves

Tárkonyos pulykaraguleves

tárkonyos pulykaraguleves

Tárkonyos pulykaraguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető s mégis laktató leves pulykamellből vagy pulykacombból. Mely önmagában is lehet egy nagyszerű vacsora.

Megnézem a Receptet Tárkonyos pulykaraguleves