Paradicsomos tészta

Paradicsomos tészta

A paradicsomos tészta egy könnyed itáliai étel, fokhagymával, bazsalikommal, olívaolajjal (sóval s borssal).

Mindezt finom tésztával, és esetleg egy kevés cukorral megédesítve.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A paradicsomos tészta elkészítése a tészta megfőzéséről … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sajtkrémleves

sajtkrémleves

A sajtkrémleves egy istenien finom és tartalmas leves, melynek az íze a felhasznált sajtok révén könnyedén variálható, változtatható.

Elkészíthetjük akár ömlesztett sajtot is felhasználva, de az íze attól lesz igazán jó, ha minőségi sajtokat (akár füstölt vagy házi sajtokat is) választunk az elkészítéséhez.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sajtszószos tészta

sajtszószos tészta

A sajtszószos tészta az év bármely szakaszában könnyen elkészíthető vacsora, mely laktató és finom.

Megfelelően ízletes sajtok, a fokhagyma és a csirke alaplé révén az íze mindig nagyszerű lesz.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtszószos tésztát, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sajtos-tejfölös tészta

sajtos-tejfölös tészta

A sajtos-tejfölös tészta egy könnyen elkészíthető vacsora, mely laktató és finom.

Készthetjük egyszerű trappistasajtból, vagy választhatunk hozzá ízesebb, esetleg füstölt sajtot is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtos-tejfölös tésztát, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A sajtos-tejfölös tészta elkészítése … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Besamel mártás

besamel mártás

A besamel mártás a rakott ételeknek és a sült húsoknak nagyszerű kiegészítője. Egy apró trükkel garantáltan csomómentes lesz minden helyzetben.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a besamel mártást, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A besamelmártás alapja egy vajas rántás.

Amikor … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Francia rakott krumpli

francia rakott krumpli

A francia rakottkrumpli egy ízletes hagymás-krumplis étel, kakukkfűvel és fokhagymával. Mindez finom sajttal befedve, sütőben megsütve.

El lehet készíteni az eredeti recept szerint, vagy kicsit magyarosítva is: sonkával, szalonnával esetleg darálthússal.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a francia rakottkrumplit, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Spárgakrémleves

spárgakrémleves

A spárgakrémleves egy finom és ízletes krémleves, mely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal.

Bármilyen téli estén jól jön, ha épp szeretnénk valami zöldséges krémlevest enni, s már unjuk például brokkolikrémlevest.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a spárgakrémlevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Csirkés rizottó

csirkés rizottó

A csirkés rizottó egy finom és laktató étel, tele ínycsiklandozó összetevőkkel.

A rizs, csirkehús és a zöldborsó íze teljesen egyedivé válhat azáltal, hogy alaplében megfőzzük.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a csirkés rizottót, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Tenger gyümölcsei rizottó

tenger gyümölcsei rizottó

A tenger gyümölcsei rizottó az olasz (mediterrán) konyha gyöngyszeme.

Lehet az íze pikánsabb (a sok fehérbortól), vagy inkább karakteres (ha hús alaplével csináljuk), de az íze így is, úgy is emlékezetes lesz.

A végén díszíthetjük az egészet mediterrán gyümölcsök apró darabjaival, hogy még inkább becsempésszük a mindennapjainkba a mediterrán … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!