Roston sült csirkemell

Roston sült csirkemell receptje sóval, borssal, fokhagymával, pirospaprikával s majoránnával, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy finom s tápláló étel, diétázóknak is megfelelő, s akár hagyományos körettel, akár salátákkal is nagyszerű étel lehet belőle.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a roston sült csirkemellt. Majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

roston csirkemell

Roston sült csirkemell recept

A roston sült csirkemellhez a csirkemell filéket először megmossuk és szárazra töröljük.
Ezután a fél csirkemelleket hosszában kettévágjuk, a szeletek mindkét oldalát megsózzuk s megborsozzuk. Majd egy megpucolt fokhagymát áttörve a csirkemell szeletek minden oldalát picit bekenjük vele.
Majd után a csirkemell szeletek mind a két oldalát megszórjuk pirospaprikával és a majoránnával.
A csirkemell szeletek kisütéséhez melegítsünk fel olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd tegyük a szeleteket a serpenyőbe.
Időnként megmozgatva a csirkemell szeleteket alaposan átsütjük, mindkét oldalán kb. 4-6 sütve (amíg rendesen át nem sül a hús).
A roston sült csirkemell hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, valamint a hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Főzés idő 20 perc
Összes idő 30 perc
Fogás Sültek
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • fokhagymanyomó
  • szélesebb pengéjű kés

A recept hozzávalói
  

  • 2 darab csirkemell (felezett, filézett)
  • bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • majoránna
A recept jellemzői ebéd receptek, egészséges ételek, gluténmentes, húsos ételek, laktózmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek
Küld el ezt a receptet a barátaidnak is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating