Roston sült csirkemell receptje sóval, borssal, fokhagymával, pirospaprikával s majoránnával, az elkészítés részletes leírásával.
Mely egy finom s tápláló étel, diétázóknak is megfelelő, s akár hagyományos körettel, akár salátákkal is nagyszerű étel lehet belőle.
Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a roston sült csirkemellt. Majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.
Roston sült csirkemell recept
A roston sült csirkemellhez a csirkemell filéket először megmossuk és szárazra töröljük.Ezután a fél csirkemelleket hosszában kettévágjuk, a szeletek mindkét oldalát megsózzuk s megborsozzuk. Majd egy megpucolt fokhagymát áttörve a csirkemell szeletek minden oldalát picit bekenjük vele. Majd után a csirkemell szeletek mind a két oldalát megszórjuk pirospaprikával és a majoránnával.A csirkemell szeletek kisütéséhez melegítsünk fel olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd tegyük a szeleteket a serpenyőbe. Időnként megmozgatva a csirkemell szeleteket alaposan átsütjük, mindkét oldalán kb. 4-6 sütve (amíg rendesen át nem sül a hús).A roston sült csirkemell hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, valamint a hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Eszközök
- fokhagymanyomó
- szélesebb pengéjű kés
A recept hozzávalói
- 2 darab csirkemell (felezett, filézett)
- só
- bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- majoránna