Az 5 legfinomabb egytálétel

Itt az 5 legfinomabb egytálétel arra az esetre, ha kinyitod a hűtőt, s nem tudod a választ arra a kérdésre, hogy  „mit mit főzzek ma?”.

Ez után mind a tíz újadat megnyalod majd, hisz az alábbi egytálételek egyszerűek és táplálóak. S a mindennapok forgatagában is könnyen és gyorsan elkészíthetőek.

1. Szaftos rakott krumpli

Az első a hagyományos egytálételek közé tartozik, amely talán az összes háztartásban időnként előfordul. Sok elkészítési módja létezik, íme egy egyszerű és gyors változat.

Elkészítése: főzzük meg a burgonyaszeleteket 15 perc alatt, amíg kissé megpuhulnak, miközben egy serpenyőben pirítsunk meg szalonna kockákat.

Ugyanabban a serpenyőben dinszteljük hagymát, majd egy hőálló tepsibe rétegezzük a burgonyát, a vöröshagymát, a szalonnát, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

 

Öntsük rá az előre elkészített tejfölös-tojásos keveréket a tetejére, majd szórjuk meg reszelt sajttal. 180 fokon 45 perc alatt ízletesre megsül, és már fogyasztható is.

rakott krumpliA rakott krumpli részletes receptje —>

2. Darált húsos rakott tészta

A darált húsos rakott krumpli egy másik egytálétel a húskedvelők számára, aminek a gyerekek sem nagyon tudnak ellenállni.

Elkészítése: főzzük meg a tésztát, majd tegyük félre. Dinszteljük meg a hagymát, amire tegyük rá a darált húst, ízesítsük sóval és borssal.

 

Öntsük fel paradicsomszósszal, majd a hús megpuhulása után mehet rá tejszín. Ezután egy tűzálló tálba helyezzük bele a tésztát és a ragut, majd 170 fokon süssük meg.

Darált húsos rakott tészta

 

A darált húsos rakott tészta részletes receptje —>

3. Gnocchi

A gnocchi sokak számára ismeretlen recept a magyar konyhában, pedig összeállítása roppant egyszerű, az íze pedig mennyei.

Elkészítése: főzzük meg a krumplit héjában, majd pucoljuk és törjük meg. Forgassuk lisztbe, adjunk hozzá tojást és sót. Az így kapott tésztát vágjuk négy egységre, és gyúrjunk belőle 2 cm széles rudakat, amit vágjunk fel kb. 3cm-es darabokra.

Ezek 2-3 perc alatt forró vízben készre is főnek, majd tálalás előtt vajba kell forgatni. A négysajtos gnocchi még ennél is finomabb!

gnocchiA gnocchi részletes receptje —>

4. Hagyományos székelykáposzta

Közismert fogás a magyarok konyhájában, amelynek megjelenése több évtizedes múltra tekint vissza.

Elkészítése: pirítsunk meg fokhagymát, majd szórjuk meg pirospaprikával és öntsük fel vízzel. Adjuk hozzá a felkockázott húst, a paradicsomot és paprikát. Mehet hozzá a káposzta, amíg meg nem puhul.

Behabarjuk tejföllel, amit visszaöntünk a székelykáposztához, és pár perc után kész is.

székelykáposztaA székely káposzta részletes receptje —>

5. Lencsefőzelék

Sokan csak újév első napján fogyasszák, pedig egy olyan egészséges hozzávalóról beszélünk, ami heti szinten jelen kéne legyen az étrendünkben.

Elkészítése: pároljuk meg a hagymát, szórjuk meg paprikával és öntsük fel alaplével. A leszűrt lencsét tegyük bele, amit babérlevéllel ízesítsünk.

A tejfölt keverjük össze liszttel, az így kapott főzeléket ezzel habarjuk be, majd mustárral, citromlével és cukorral ízesítsük.

lencsefőzelék

A lencsefőzelék részletes receptje —>

Jó étvágyat a legfinomabb egytálételekhez!

Küld el ezt a receptet a barátaidnak is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük