A kolbász sütése, az elkészítés részletes leírásával: Miért reped ki a sütés közben a kolbász, s mit tehetünk ellene? Illetve a fagyasztóból kivett kolbászt hogyan érdemes kisütni?
Magyaros krumplileves
Magyaros krumplileves recept répával, hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, babérlevéllel az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.
Tejfölös krumplileves
A tejfölös krumplileves receptje hagymával, fokhagymával, pár fűszerrel, tejföllel és ecettel, az elkészítés részletes leírásával.
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves recept füstölt szalonnával, hagymával, paprikával, paradicsommal s gombával, az elkészítés részletes leírásával.
Kolbásszal töltött fasírt
Kolbásszal töltött fasírt recept zsemlével, tojással, hagymával, fokhagymával és tarkaborssal, az elkészítés részletes leírásával.
Gombócos káposzta
Gombócos káposzta recept darált húsból hagymával, fokhagymával, savanyúkáposztával, babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.
Töltött káposzta
Töltött káposzta recept darált húsból hagymával, fokhagymával, szalonnával, kolbásszal, köménymaggal, az elkészítés részletes leírásával.
Szabolcsi töltött káposzta
Szabolcsi töltött káposzta recept sűrített paradicsommal, hagymával, kolbásszal és kétféle káposztával, az elkészítés részletes leírásával.
Rakott krumpli
Rakott krumpli recept főtt krumpliból és tojásból, füstölt kolbásszal, tejföllel és sajttal az elkészítés részletes leírásával.
Paprikás krumpli
A paprikás krumpli receptje hagymával, fokhagymával, zsírral, krumplival és fűszerpaprikával, az elkészítés részletes leírásával.