6 tonhalas recept

6 tonhalas recept a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával.

Ugyan a tonhal idehaza nem őshonos (hisz egy tengeri halfaj), mégis sokan szeretik sima íze és egészséges beltartalma miatt.

Másrészt azért is, mert a tonhalas konzerv sokáig eláll, akár hűtés nélkül is. S a konzervből sokféle ételt el lehet készíteni.

Tonhalkrém

A tonhalkrém egy laktató és finom szendvicskrém, tele értékes tápanyagokkal.

Elkészíteni sem bonyolult, de érdemes arra odafigyelni, hogy ne akkor állítsuk össze, amikor enni szeretnénk, hanem legalább 1-2 órával korábban.

Akár előző este is megcsinálhatjuk, mely reggelre nagyszerűen össze fog érni, megadva egy finom és laktató reggeli alapját..

tonhalkrém

 

Tonhalsaláta

A tonhalsaláta egy igazán finom és egészséges étel. Tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Nagyszerű nyáresti étek lehet, de ha egy könnyű és mégis laktató ételre vágyunk, az év bármely szakában negyed óra alatt elkészíthetjük.

Míg a tojás megfő, feldaraboljuk az összetevőket, a tonhalat leszűrjük, s elkészítünk hozzá egy nagyon egyszerű olívaolajos-citromos öntetet, amivel a végén meglocsoljuk az egészet

Amikor a tojás is megfőtt és kihűlt, a saláta összetevőit a tányérokra szépen elrendezzük.

 

tonhal saláta

Tonhalas tészta

A tonhalas tészta egy kifejezetten finom étel, melyet elkészíteni sem túl nagy feladat.

Míg a tészta megfő, a tonhalkonzervből hagymából, fokhagymából és tejfölből egy-két fűszer hozzáadásával egy könnyed öntet készítünk, amit a végén a megfőtt tésztával összekeverünk.

Az íze pedig nagyszerű, ahhoz képest, hogy pillanatuk alatt elkészül.

tonhalas tészta

Tonhal steak

A tonhal steak egy egyszerű sült hal, minimális fűszerrel, alaposan s pillanatok alatt átsütve. Csak pár apró dologra érdemes odafigyelni, hogy az eredmény mindig finom legyen.

Az elkészítés maga nem bonyolult, csak egy jó grillsütő vagy egy konyhai steaksütő kell hozzá. Meg némi kézügyesség…

Ugyanis a tonhal steak előkészítése csupán annyiból áll, hogy a tonhal darabokat felolvasszuk, megfűszerezzük, s elővesszük hozzá a steak sütőt.

Az elkészítés pedig semmi mást nem jelent, mint hogy a felforrósított steaksütőbe a haldarabokat beletesszük, s pár percig mind a két oldalán megsütjük némi olívaolaj kíséretében.

tonhal steak

Paradicsomos tonhalas tészta

A paradicsomos tonhalas tészta 5 íz találkozásából születik meg. Finom és laktató is egyszerre.

A teljes összhatást a paradicsomban főtt hagyma és fokhagyma teszi teljessé, amitől az egész ételnek lesz egy picit pikáns jellege.

Elkészítése is viszonylag egyszerű, mert amíg a tészta megfő, addig a paradicsomos-tonhalas szószt könnyedén elkészíthetjük hozzá.

S a végén semmi más feladat nincs, mint a megfőtt és leszűrt tésztát összekeverjük és tálaljunk.

Paradicsomos tonhalas tészta

Tejszínes tonhalas tészta

A tonhal nem csak paradicsomszósszal hanem tejszínnel is fonom. Kis fokhagymával s némi zöldfűszerrel egy igazán nagyszerű étek estére.

Elkészítése gyors s viszonylag egyszerű is. Igazából aki szokott főzőcskézni, annak nem okozhat problémát az elkészítése.

Amíg a tésztát megfőzzük, addig előkészíthetjük a mártásnak valót.

S amikor a tészta megfőtt, a mártással csak összekeverjük, s már ehetjük is a jellegzetes olasz tésztaételt.

tejszínes tonhalas tészta

Jó étvágyat a tonhalas receptekhez!

Küld el ezt a receptet a barátaidnak is!

kataflám

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük