Szegfűbors tartalmú receptek

A szegfűbors tartalmú receptek a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával. Megadva a lehetséges változatok elkészítésének módját is.

Sok nagyszerű étel, melyben a szegfűbors tartalmasabbá és ízletesebbé teszi az ételeket. Neked és a szeretteidnek.

Amint majd látni fogod, sokféle ételbe kerülhet szegfűbors, még néha olyanokba is, amibe korábban nem is gondoltad volna.

Mert egy ételt sokféleképpen el lehet készíteni!
Legújabb szegfűborsot tartalmazó ételek:

Hagyományos kocsonya

kocsonya

Hagyományos kocsonya recept füstölt tarjából, bőrkéből, csülökből, farokból, hagymával, fokhagymával, zöldséggel és szemesborssal, az elkészítés részletes leírásával.

Melyben a füstölt íz, a kocsonyás jelleg és a zöldségek együttesen adják meg azt az ízélményt, amit sokan szeretnek ebben a különleges téli ételben.

Megnézem a Receptet Hagyományos kocsonya

Székelykáposzta

székelykáposzta

Székelykáposzta recept sertéshúsból, hagymával, fokhagymával, köménymaggal, babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy finom káposztás-húsos egytálétel, melynek jellegzetes ízét a savanyú káposzta, a zsíros sertéshús és a köménymag találkozása adja meg egy finom pörkölt alapon.

Megnézem a Receptet Székelykáposzta

Gombócos káposzta

gombócos káposzta

Gombócos káposzta recept darálthúsból hagymával, fokhagymával, savanyúkáposztával, babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.

Sokban hasonlít az elkészítése a töltött káposztához. A különbség csupán az, hogy a darált húsból készült masszát nem töltjük bele (savanyított) káposztalevelekbe, hanem simán gombócok formájában főzzük meg a savanyú káposztával együtt.

Megnézem a Receptet Gombócos káposzta

Töltött káposzta

Töltött káposzta

Töltött káposzta recept darált húsból hagymával, fokhagymával, szalonnával, kolbásszal, köménymaggal, az elkészítés részletes leírásával.

Sokféle változata van, függően az ízesítéstől és a felhasznált darálthús minőségétől. Az viszont biztos, hogy nem ez az étel lesz az év diétás fogása…

Megnézem a Receptet Töltött káposzta

Fűszerek listája

fűszerek

Az alábbi listában a magyar mindennapok során leggyakrabban használt 46 fűszer listáját találod meg ábécé sorrendbe.

Mindegyik fűszer alatt van egy tömör összefoglaló, ami bemutatja a fűszer lelőhelyét, ízét és azt, hogy milyen ételek elkészítéséhez használjuk azt.

Megnézem a Receptet Fűszerek listája

Lencse főzése

lencse

A lencse főzés leírása 3 lépésben. Kezdve az előkészítéssel (átválogatással), majd folytatva az áztatással, egészen a főzéshez használt fűszerek pontos mennyiségeivel.

Bármilyen lencse receptet el akarunk készíteni, az első lépés, ha nem konzerv lencséből indulunk ki, a lencse megfőzése.

Megnézem a Receptet Lencse főzése