Tavaszi rizses hús

tavaszi rizses hús

A tavaszi rizses hús egy finom s tartalmas zöldséges egytálétel, mely a felhasznált hús és a zöldségek révén több féle képen elkészthető.

Csupán pár egyszerű szabályt kell betartani hozzá, hogy a végeredmény ízletes és … Megnézem a receptet

Bácskai rizses hús

bácskai rizseshús

A bácskai rizses hús egy lecsós, fűszeres, rizses egytálétel, mely  az év bármely időszakában nagyszerű választás akár ebédre, akár vacsorára.

Csupán pár egyszerű szabályt kell betartani hozzá, hogy a végeredmény ízletes és gusztusos legyen.

Megnézem a receptet

Egyszerű rizses hús

rizses hús

A rizses hús elkészítése egy egyszerű, mégis a felhasznált hús és a fűszerek révén egy igen változatos egytálétel az év bármely időszakában.

Csupán pár egyszerű szabályt kell betartani hozzá, hogy a végeredmény ízletes és … Megnézem a receptet

 

Fűszerek listája

fűszerek

Az alábbi listában a magyar mindennapok során leggyakrabban használt 46 fűszer listáját találod meg ábécé sorrendbe.

Mindegyik fűszer alatt van egy tömör összefoglaló, ami bemutatja a fűszer lelőhelyét, ízét és azt, hogy milyen ételek … Megnézem a receptet

Sárgaborsóleves

sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves egy fehérjében gazdag étel. Télen ideális az emésztésünk karbantartására, főleg ha pár melegítő fűszert is hozzáteszünk.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán a sárgaborsó, mert nem volt elegendő ideig előre beáztatva, és … Megnézem a receptet

Sárgaborsó-krémleves

sárgaborsó krémleves

A sárgaborsó-krémleves egy fehérjében, rostokban és a szabad szénhidrátokban gazdag, ízletes és laktató leves.

Ha egy-két apró dologra odafigyelünk, könnyen és gyorsan le lehet készíteni az év bármely részében.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen … Megnézem a receptet

Sárgaborsó-főzelék

sárgaborsófőzelék

A sárgaborsó-főzelék egy igazán jó fehérjeforrás. Ezen kívül tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, mely a téli időszakban igazán fontos étellé teszi.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán, mert nem volt elegendő ideig előre … Megnézem a receptet

Zellerkrémleves

zellerkrémleves

A zellerkrémleves egy ásványi anyagokban és rostokban gazdag, kicsikét kesernyés leves.

A beletett krumplitól és a tejszíntől nem csak töményebb, hanem lágyabb is az íze, ami segít a zeller karakteres ízét befogadhatóbbá formálni

Először … Megnézem a receptet

 

Kelbimbó-főzelék (rántással)

kelbimbó főzelék

A kelbimbó-főzelék egy gyors és egyszerű recept. Finom, laktató, és nem sok kalóriát tartalmaz.

Ha szeretnénk kicsit tartalmasabb főzeléket, főzhetünk mellé 1-2 krumplit, s a rántásos sűrítés helyett akár egy tejfölös habarással is finom … Megnézem a receptet

Zöldség alaplé elkészítése

zöldséges alaplé

A zöldség alaplé a vegetáriánus étkezés révén került előtérbe. Sok receptben a húsleves alaplé különböző változatait helyettesíthetjük vele, ha egyébként az étel nem tartalmaz húst.

Ennek használatával könnyedén varázsolhatunk egy húsos alaplevet használó, de … Megnézem a receptet