Krumplipüré recept a főtt krumpliból tejjel, vajjal (tejszínnel), sóval, szerecsendióval, az elkészítés részletes leírásával.
Párolt lilakáposzta
A párolt lilakáposzta receptje hagymával, kicsi cukorral ecettel és őrölt köménymaggal, az elkészítés részletes leírásával.
Tojásleves
A tojásleves receptje sóval, fűszerpaprikával, fokhagymával, köménymaggal s sok tojásból, az elkészítés részletes leírásával.
Grízgaluska levesbe
A grízgaluska, vagy másnéven daragaluska receptje sóból, tojásból és búzadarából, az elkészítés részletes leírásával.
Egyszerű nokedli recept
Egyszerű nokedli (galuska) recept. Annak titka, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen elkészíteni anélkül, hogy szétfőne vagy megkeményedne.
Fokhagymás leves
Fokhagymás leves receptje fokhagymával, rántással, húsleves alappal, kevés kifőtt tésztával, az elkészítés részletes leírásával.
Zöldséges karfiolleves
A zöldséges karfiolleves receptje sárgarépával, fehérrépával, karalábéval, zellerrel és petrezselyemmel az elkészítés részletes leírásával.
Az olívaolaj fajtái (GyÍK)
Az olívaolaj a mediterrán világból származik. Több fajtája létezik, érdemes tisztában lenni, mi micsoda, és mire jó (vagy nem jó).
Lencsesaláta
A lencsesaláta receptje puhára főzött lencsével, fokhagymával borókabogyóval, kakukkfűvel, az elkészítés részletes leírásával.
Gombás rizottó
A gombás rizottó receptje sárgarépával, zöldpaprikával, zöldborsóval, trappistasajttal, őrölt borssal, az elkészítés részletes leírásával.