Csülök receptek

csülökFinom csülök receptek neked és a szeretteidnek. Sok nagyszerű étel, melyekben a csülök íze és húsa tartalmasabbá teszi az ételeket.

A következő receptek csülök felhasználásával készülnek, amik elkészítéséhez pontos mennyiségeket és részletes leírásokat találhatsz, ha lejjebb görgetsz.

Amint majd látni fogod, sokféle ételbe kerülhet csülök, még néha olyanokba is, amibe korábban nem is gondoltad volna.

Mert egy ételt sokféleképpen el lehet készíteni!

Legújabb csülköt tartalmazó ételek:

Hagyományos kocsonya

kocsonya

Hagyományos kocsonya recept füstölt tarjából, bőrkéből, csülökből, farokból, hagymával, fokhagymával, zöldséggel és szemesborssal, az elkészítés részletes leírásával.

Melyben a füstölt íz, a kocsonyás jelleg és a zöldségek együttesen adják meg azt az ízélményt, amit sokan szeretnek ebben a különleges téli ételben.

Megnézem a Receptet Hagyományos kocsonya

Fehérbab leves

fehérbab leves

Fehérbab leves recept fehérrépával, sárgarépával, zellerrel, hagymával, bérlevéllel s petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely nagyon finom önmagában is, de nagyszerű leves készíthető valamijen füstölt hús főzőlevében megfőzve, vagy valamilyen húst belefőzve is.

Megnézem a Receptet Fehérbab leves

Füstölt csülkös bableves

csülkös bableves

Füstölt csülkös bableves recept hagymával, fokhagymával, zöldségekkel, petrezselyemmel és babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.

Melyet ugyan elég sokáig tart megfőzni, de a végeredmény egy tápláló, laktató, ízletes, és tápanyagokban gazdag leves.

Megnézem a Receptet Füstölt csülkös bableves

Jókai bableves

Jókai bableves

Jókai bableves recept füstölt tarjával és kolbásszal, zöldségekkel, babérlevéllel és csipetkével, az elkészítés részletes leírásával.

Mely elkészítése az eredeti recept szerint több mint 4 órás munkát jelent. Itt egy egyszerűsített, de az eredetire nagyon hasonló változat szerepel.

Megnézem a Receptet Jókai bableves

Fejtett bableves

bableves

Fejtett bableves recept fehérrépával, sárgarépával, zellerrel, hagymával, bérlevéllel s petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely nagyon finom önmagában is, de nagyszerű leves készíthető valamijen füstölt hús főzőlevében megfőzve, vagy valamilyen húst belefőzve is.

Megnézem a Receptet Fejtett bableves

Sólet

sólet

A sólet receptje füstölt hússal, fejtett babbal, árpagyönggyel, tojással, hagymával és fokhagymával, az elkészítés pontos lépéseivel.

Mindezt egy nagyobb vaslábosban vagy agyagedényben (római tálban), 2-3 óra alatt megsütve a sütőben, egy só nagy adag vízben.

Megnézem a Receptet Sólet

Húsvéti sonka főzése

húsvéti sonka főzése

Húsvéti sonka főzése nem túl bonyolult, csak idő és pár apróság kell hozzá. Esetleg tehetünk a főzőlébe hagymát, fokhagymát, répát, babérlevelet, szemes borsot és borókabogyót.

Amire viszont mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy csak minőségi húsból álljunk neki főtt sonkát készíteni, mert a nem megfelelő minőségű alapanyag a legtöbb esetben csapnivaló végeredményt fog eredményezni.

Megnézem a Receptet Húsvéti sonka főzése

Székelykáposzta

székelykáposzta

Székelykáposzta recept sertéshúsból, hagymával, fokhagymával, köménymaggal, babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy finom káposztás-húsos egytálétel, melynek jellegzetes ízét a savanyú káposzta, a zsíros sertéshús és a köménymag találkozása adja meg egy finom pörkölt alapon.

Megnézem a Receptet Székelykáposzta

Kaszásleves

kaszásleves

A kaszásleves receptje hagymával, szalonnával, krumplival, babérlevéllel, ecettel és mustárral, az elkészítés részletes leírásával.

Ízei harmonikusan egymáshoz illenek, amit a tejfölös habarás még inkább kiemel.

Megnézem a Receptet Kaszásleves

Lencseleves füstölt hússal

lencseleves füstölt hússal

Lencseleves recept füstölt hússal, hagymával, sárgarépával, krumplival és babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.

A füstölt hús lehet csülök, tarja, oldalas, de akár füstöltkolbász is. S a hozzáadott zöldségek ki fogják emelni a lencse és a füstölthús ízét. Amitől a lencseleves igazán nagyszerű lesz.

Megnézem a Receptet Lencseleves füstölt hússal