Kolbásszal töltött dagadó, savanyúkáposzta ágyon, hagyományos összetevőkkel, akár picit csípősen is, az elkészítés részletes leírásával.
Dagadó receptek
Dagadó receptek a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával. Megadva a lehetséges változatok elkészítésének módját is.
A dagadó a sertés hasi része; pontosabban a has alsó része, illetve a sertés oldalának hátsó része a bordák után. Nagyjából a hasizomnak felel meg az embernél, habár ez a rész a sertésnél csontos, nem csak izmos.
Általában a dagadót tölteni szoktuk, de önmagában is meg szokás sütni. Sokan nagyon szeretik roston sütve, vagy barbeque szószban pácoltan.
Aki nem szereti a sült ízeket, az készíthet a dagadóból vagdaltat, gulyást, töltött káposztát, kolbászt, tokányt vagy pörköltet is, habár arra a sertés más részei is alkalmasak.
Legújabb dagadót tartalmazó ételek:
Tárkonyos sertésraguleves
Tárkonyos sertésraguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.
Tárkonyos palócleves
Tárkonyos palócleves receptje sertéshússal, paprikával, paradicsommal, hagymával, fokhagymával, köménnyel az elkészítés részletes leírásával.
Palócleves
Palócleves recept lapockából, zöldbabbal, krumplival, babérlevéllel és tejfölös habarással, az elkészítés részletes leírásával.
Töltött dagadó töltelék 4 lépésben
A töltött dagadó tölték pontos receptje az elkészítés 4 fontos lépésével, az összetevők arányait pontosan megadva.
Gombával töltött dagadó
A gombával töltött dagadó receptje hagymával, fokhagymával, zsemlével, tojással, borssal és majoránnával, az elkészítés részletes leírásával.
Májjal töltött dagadó
A májjal töltött dagadó receptje tojással, zsemlével, csirkemájjal, fokhagymával és petrezselyemzölddel, az elkészítés részletes leírásával.
Darált hússal töltött dagadó
Darált hússal töltött dagadó receptje kétféle hússal, hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.
Egyben sült dagadó
Az egyben sült dagadó receptje szalonnával, majoránnával, sóval, kevés borssal, az elkészítés részletes leírásával.
Töltött dagadó
A töltött dagadó recept hagymával, fokhagymával, tojással, zsemlével, majoránnával és petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.