Tárkonyos palócleves

Egy jó tárkonyos palócleves a hús, a krumpli, a zöldbab, a zöldségek és a fűszerek elegye révén igazi kulináris élvezet.

Tartalmas, tápanyagokban gazdag és finom leves az év minden napjára. Amit sokféleképpen lehet variálni (lásd a recept alján!).

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a tárkonyos palóclevest, majd … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Palócleves sertéshúsból

palócleves

A palócleves sertéshúsból egy sokrétű étel. Kicsit édes, kicsit kesernyés, s telis-tele van értékes tápanyagokkal.

A hús és a bab révén nagyszerű fehérjeforrás, a zöldségek révén tele van rostokkal, s a krumpliban pedig van elegendő szénhidrát is.

A palócleves elkészítés több apró lépésből áll.

Ezek közül a hús megtisztítása és … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Töltött dagadó töltelék 4 lépésben

májjal töltött dagadó

A töltött dagadó töltelék sok formája létezik, ebben az írásban igyekszem sorra venni a lehetőségeket.

Van aki sima zsömlés verzióra esküszik, van aki mindenféle földi jót tesz bele. De maga a töltelék alapja minden esetben azonos. Még akkor is, ha töltelében apróra vágott gomba/tojás/máj darabok látszanak ki.

Ahhoz, hogy pontosan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Gombával töltött dagadó

gombával töltött dagadó

A gombával töltött dagadó íze sokféle íz kölcsönhatásaként alakul ki, mely más sülés közben is beindítja az ízlelőbimbókat.

Az elkészítése során választhatunk az alapanyagokból, a különböző gombák íze sokféle ízt eredményezhet. S egy sikeres gombaszüret után egész ízorgiát teremthetünk egy marék különböző gombát beletéve a töltelékbe.

Először megnézzük, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Májjal töltött dagadó

májjal töltött dagadó

A májjal töltött dagadó egy különleges recept, ahol a zaftos hús íze találkozik a belsőség intenzív ízével.

Az elkészítése során választhatunk az alapanyagokból, a különböző májaknak az íze némileg eltér.

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept! Share Whatsapp Pinterest Tweet Print

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Darált hússal töltött dagadó

darált hússal töltött dagadó

Darált hússal töltött dagadó egy különleges étel. Két (vagy több) húsféléből egyben megsütött ínycsiklandó finomság.

Az elkészítése, hasonlóan az összes többi töltött hús recepthez, eléggé összetett, de némi gyakorlással ez a recept is könnyedén elkészíthető,

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a darált hússal töltött dagadót, majd … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Egyben sült dagadó

sült dagadó

Az egyben sült dagadó a legtöbb húsimádó ember kedvence. Zaftos, masszív, mégis puha sülthús, mely egyedi aromája összetéveszthetetlen bármi mással.

Az ízletes fogás elkészítéséhez csak pár apró dolgot kell megtennünk, amivel bármikor készíthetünk egy remekbe szabott ebédet vagy vacsorát.

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept! Share Whatsapp Pinterest … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Töltött dagadó recept

Töltött dagadó

A töltött dagadó receptje tartalmaz pár olyan lépést, ami némi gyakorlatot és kézügyességet igényel. Ettől függetlenül bárki el tudja készíteni, némi odafigyeléssel.

Érdemes az alapanyagok megvétele előtt átnézni a konyhát, hogy minden szükséges (ritkábban használt) eszköz is megtalálható-e benne.

Kifejezetten azoknak ajánlható, akik rendszeresen szoktak töltött húsokat enni, és szívesen … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!