Egész bors tartalmú receptek

feketeborsFinom egész bors tartalmú receptek neked és a szeretteidnek. Sok nagyszerű étel, melyekben az egész bors ízesítőként tartalmasabbá teszi az ételeket.

A következő receptek egész bors felhasználásával készülnek, amik elkészítéséhez pontos mennyiségeket és részletes leírásokat találhatsz, ha lejjebb görgetsz.

Amint majd látni fogod, sokféle ételbe kerülhet egész bors, még néha olyanokba is, amibe korábban nem is gondoltad volna.

Mert egy ételt sokféleképpen el lehet készíteni!

Legújabb egész borsot tartalmazó ételek:

Hagyományos kocsonya

kocsonya

Hagyományos kocsonya recept füstölt tarjából, bőrkéből, csülökből, farokból, hagymával, fokhagymával, zöldséggel és szemesborssal, az elkészítés részletes leírásával.

Melyben a füstölt íz, a kocsonyás jelleg és a zöldségek együttesen adják meg azt az ízélményt, amit sokan szeretnek ebben a különleges téli ételben.

Megnézem a Receptet Hagyományos kocsonya

Velős csont leves

velős csont leves

Velős csont leves recept fokhagymával, sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, karalábéval, az elkészítés részletes leírásával.

Csak egy két apróságra érdemes odafigyelni, de a végeredmény egy máshoz nem igazán hasonlító egyedi élmény lesz.

Megnézem a Receptet Velős csont leves

Csontleves

csontleves

Csontleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, fehérrépával és szemes borssal, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy finom és tartalmas egytálétel egészségeseknek és lábadozóknak egyaránt. Könnyű elkészíteni, habár az igazán jó, tartalmas csontleves órákig érdemes főzni.

Megnézem a Receptet Csontleves

Erőleves gazdagon

erőleves

Erőleves recept vöröshússal, hagymával, fokhagymával, sárgarépával, fehérrépával, paradicsommal, borssal, az elkészítés részletes leírásával.

Az egyetlen titka, hogy sokféle zöldséget tegyünk bele, s hagyjuk rendesen szétfőni az alkotó elemeit. Mert ennek révén kerül bele a legtöbb tápanyag a lébe.

Megnézem a Receptet Erőleves gazdagon

Székelykáposzta

székelykáposzta

Székelykáposzta recept sertéshúsból, hagymával, fokhagymával, köménymaggal, babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy finom káposztás-húsos egytálétel, melynek jellegzetes ízét a savanyú káposzta, a zsíros sertéshús és a köménymag találkozása adja meg egy finom pörkölt alapon.

Megnézem a Receptet Székelykáposzta

Gombócos káposzta

gombócos káposzta

Gombócos káposzta recept darálthúsból hagymával, fokhagymával, savanyúkáposztával, babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.

Sokban hasonlít az elkészítése a töltött káposztához. A különbség csupán az, hogy a darált húsból készült masszát nem töltjük bele (savanyított) káposztalevelekbe, hanem simán gombócok formájában főzzük meg a savanyú káposztával együtt.

Megnézem a Receptet Gombócos káposzta

Töltött káposzta

Töltött káposzta

Töltött káposzta recept darált húsból hagymával, fokhagymával, szalonnával, kolbásszal, köménymaggal, az elkészítés részletes leírásával.

Sokféle változata van, függően az ízesítéstől és a felhasznált darálthús minőségétől. Az viszont biztos, hogy nem ez az étel lesz az év diétás fogása…

Megnézem a Receptet Töltött káposzta

Lencseleves zöldségesen

lencseleves

A lencseleves receptje hagymával, répával, krumplival, babérlevéllel, szegfűszeggel és paradicsomlével, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy finom és laktató egytálétel, tele tápláló összetevőkkel. Bármikor elkészíthetjük, s egy kis előrelátással az elkészítése is hamar meglesz.

Megnézem a Receptet Lencseleves zöldségesen

Lencsesaláta

lencsesaláta

A lencsesaláta receptje puhára főzött lencsével, fokhagymával borókabogyóval, kakukkfűvel, az elkészítés részletes leírásával.

Ehetjük magában salátaként, de lehet nagyszerű kiegészítője a főtt és sült húsoknak köretként is.

Megnézem a Receptet Lencsesaláta

Zöldség alaplé elkészítése

zöldséges alaplé

A zöldség alaplé receptje zöldségekből, babérlevéllel, szemes feketeborssal, sóval és sok vízzel, az elkészítés részletes leírásával.

Sokféle receptben a húsleves alaplé különböző változatait helyettesíthetjük vele, adva egy egyedi alapízt az ételeknek és egyes köreteknek.

Megnézem a Receptet Zöldség alaplé elkészítése