Székelykáposzta

székelykáposzta

A székelykáposzta egy finom káposztás-húsos étel, hagymával, fokhagymával, köménnyel és tejfölös habarással.

Ízét a savanyú káposzta, a zsíros sertéshús és a köménymag találkozása adja meg egy finom pörkölt alapon.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen … Megnézem a receptet

Gombócos káposzta

gombócos káposzta

A gombócos káposzta egy karácsonyi étel, szalonnával, savanyú káposztával, darált hússal, főtt rizzsel és finom fűszerekkel.

Sokban hasonlít az elkészítése a töltött káposztához. A különbség csupán az, hogy a darált húsból készült masszát … Megnézem a receptet

Töltött káposzta

Töltött káposzta

A töltött káposzta egy jellegzetes karácsonyi étel, szalonnával, savanyú káposztával, darált hússal, főtt rizzsel és finom fűszerekkel.

Sokféle változata van, függően az ízesítéstől és a felhasznált darálthús minőségétől. Az viszont biztos, hogy nem ez … Megnézem a receptet

Lencseleves

lencseleves

A lencseleves egy finom és laktató egytálétel, tele tápláló összetevőkkel. Az év bármely estélyén megállja a helyét, s ha előre gondolkodunk, akkor az elkészítése is hamar meglesz.

A lencseleves már csak azért is jó … Megnézem a receptet

Lencsesaláta

lencsesaláta

Lencsesaláta egy igazán laktató étel mely sokféle módon variálható. Tele van tápanyagokkal, és nem mellesleg finom is.

Ehetjük magában salátaként, de lehet nagyszerű kiegészítője a főtt és sült húsoknak köretként is.

Először megnézzük, hogyan … Megnézem a receptet

Zöldség alaplé elkészítése

zöldséges alaplé

A zöldség alaplé a vegetáriánus étkezés révén került előtérbe. Sok receptben a húsleves alaplé különböző változatait helyettesíthetjük vele, ha egyébként az étel nem tartalmaz húst.

Ennek használatával könnyedén varázsolhatunk egy húsos alaplevet használó, de … Megnézem a receptet