Bácskai rizses hús

bácskai rizseshús

A bácskai rizses hús egy lecsós, fűszeres, rizses egytálétel, mely  az év bármely időszakában nagyszerű választás akár ebédre, akár vacsorára.

Csupán pár egyszerű szabályt kell betartani hozzá, hogy a végeredmény ízletes és gusztusos legyen.

Megnézem a receptet

Egyszerű rizses hús

rizses hús

A rizses hús elkészítése egy egyszerű, mégis a felhasznált hús és a fűszerek révén egy igen változatos egytálétel az év bármely időszakában.

Csupán pár egyszerű szabályt kell betartani hozzá, hogy a végeredmény ízletes és … Megnézem a receptet

Csirkemell tokány

csirkemell tokány

A csirkemell tokány egy könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ha már unjuk az egyhangú pörköltök világát, s valami finom s változatos ételre vágyunk.

A sokféle fűszerezési lehetőség miatt többféle módon is el lehet készíteni, … Megnézem a receptet

 

Fűszerek listája

fűszerek

Az alábbi listában a magyar mindennapok során leggyakrabban használt 46 fűszer listáját találod meg ábécé sorrendbe.

Mindegyik fűszer alatt van egy tömör összefoglaló, ami bemutatja a fűszer lelőhelyét, ízét és azt, hogy milyen ételek … Megnézem a receptet

Sárgaborsóleves

sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves egy fehérjében gazdag étel. Télen ideális az emésztésünk karbantartására, főleg ha pár melegítő fűszert is hozzáteszünk.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán a sárgaborsó, mert nem volt elegendő ideig előre beáztatva, és … Megnézem a receptet

Sárgaborsó-krémleves

sárgaborsó krémleves

A sárgaborsó-krémleves egy fehérjében, rostokban és a szabad szénhidrátokban gazdag, ízletes és laktató leves.

Ha egy-két apró dologra odafigyelünk, könnyen és gyorsan le lehet készíteni az év bármely részében.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen … Megnézem a receptet

Sárgaborsó-főzelék

sárgaborsófőzelék

A sárgaborsó-főzelék egy igazán jó fehérjeforrás. Ezen kívül tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, mely a téli időszakban igazán fontos étellé teszi.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán, mert nem volt elegendő ideig előre … Megnézem a receptet

Zöldség alaplé elkészítése

zöldséges alaplé

A zöldség alaplé a vegetáriánus étkezés révén került előtérbe. Sok receptben a húsleves alaplé különböző változatait helyettesíthetjük vele, ha egyébként az étel nem tartalmaz húst.

Ennek használatával könnyedén varázsolhatunk egy húsos alaplevet használó, de … Megnézem a receptet

 

Vöröslencse-főzelék

vöröslencse főzelék

A vöröslencse-főzelék íze némileg eltér az idehaza ismert lencsefőzeléktől. Jóval fűszeresebb, és némileg puhább állagú is.

Ennek oka, hogy a vöröslencse sokkal kisebb szemű, s a belső szerkezete miatt sokkal könnyebben magába szívja a … Megnézem a receptet

Vöröslencse-krémleves

vöröslencse krémleves

A vöröslencse krémleves egy sokféle képen fűszerezhető, változatos étel.

Ha gyorsan egy finom levesre vágysz, érdemes ezt a receptet kipróbálnod, mert a vöröslencsén kívül semmi olyan extra hozzávalót nem tartalmaz, amit egy átlagos magyar … Megnézem a receptet