Tavaszi rizses hús

tavaszi rizses hús

A tavaszi rizses hús egy finom s tartalmas zöldséges egytálétel, mely a felhasznált hús és a zöldségek révén több féle képen elkészthető.

Csupán pár egyszerű szabályt kell betartani hozzá, hogy a végeredmény ízletes és … Megnézem a receptet

Bácskai rizses hús

bácskai rizseshús

A bácskai rizses hús egy lecsós, fűszeres, rizses egytálétel, mely  az év bármely időszakában nagyszerű választás akár ebédre, akár vacsorára.

Csupán pár egyszerű szabályt kell betartani hozzá, hogy a végeredmény ízletes és gusztusos legyen.

Megnézem a receptet

Egyszerű rizses hús

rizses hús

A rizses hús elkészítése egy egyszerű, mégis a felhasznált hús és a fűszerek révén egy igen változatos egytálétel az év bármely időszakában.

Csupán pár egyszerű szabályt kell betartani hozzá, hogy a végeredmény ízletes és … Megnézem a receptet

 

Fűszerek listája

fűszerek

Az alábbi listában a magyar mindennapok során leggyakrabban használt 46 fűszer listáját találod meg ábécé sorrendbe.

Mindegyik fűszer alatt van egy tömör összefoglaló, ami bemutatja a fűszer lelőhelyét, ízét és azt, hogy milyen ételek … Megnézem a receptet

Sárgaborsóleves

sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves egy fehérjében gazdag étel. Télen ideális az emésztésünk karbantartására, főleg ha pár melegítő fűszert is hozzáteszünk.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán a sárgaborsó, mert nem volt elegendő ideig előre beáztatva, és … Megnézem a receptet

Sárgaborsó-krémleves

sárgaborsó krémleves

A sárgaborsó-krémleves egy fehérjében, rostokban és a szabad szénhidrátokban gazdag, ízletes és laktató leves.

Ha egy-két apró dologra odafigyelünk, könnyen és gyorsan le lehet készíteni az év bármely részében.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen … Megnézem a receptet

Sárgaborsó-főzelék

sárgaborsófőzelék

A sárgaborsó-főzelék egy igazán jó fehérjeforrás. Ezen kívül tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, mely a téli időszakban igazán fontos étellé teszi.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán, mert nem volt elegendő ideig előre … Megnézem a receptet

Vöröslencse-főzelék

vöröslencse főzelék

A vöröslencse-főzelék íze némileg eltér az idehaza ismert lencsefőzeléktől. Jóval fűszeresebb, és némileg puhább állagú is.

Ennek oka, hogy a vöröslencse sokkal kisebb szemű, s a belső szerkezete miatt sokkal könnyebben magába szívja a … Megnézem a receptet

 

A vöröslencse főzése

marokkói vöröslencse leves

A vöröslencse főzése sokkal egyszerűbb, mint az ideahaza jól ismert barna lencsét. Főleg azért, mert nem kell a főzés előtt órákkal korábban beáztatni,

Simán egy-két perc alatt megszívja magát vízzel.

Másrészt mivel sokkal lágyabb … Megnézem a receptet

Indiai vöröslencseleves (dhal)

indiai vöröslencse leves

Az indiai vöröslencseleves egy fűszeres, ínycsiklandó étel, tele fehérjével és ásványi anyagokkal.

Ugyan a magyar konyhához szokott ízlelőbimbóval nagyon fűszere, a koriander és csilipor révén még csípős is. De Indiában a dhal nagyon népszerű, … Megnézem a receptet