Fűszerek listája

fűszerek

Az alábbi listában a magyar mindennapok során leggyakrabban használt 46 fűszer listáját találod meg ábécé sorrendbe.

Mindegyik fűszer alatt van egy tömör összefoglaló, ami bemutatja a fűszer lelőhelyét, ízét és azt, hogy milyen ételek elkészítéséhez használjuk azt.

S a legtöbb fűszer nevére rákattintva konkrét recepteket is találsz, melyek az adott … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sárgaborsóleves

sárgaborsóleves

A sárgaborsó leves egy fehérjében gazdag étel. Télen ideális az emésztésünk karbantartására, főleg ha pár melegítő fűszert is hozzáteszünk.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán a sárgaborsó, mert nem volt elegendő ideig előre beáztatva, és rendesen fűszerezve, de normálisan elkészítve sárgaborsó leves lehet finom és ínycsiklandozó.

Először megnézzük, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sárgaborsó-krémleves

A sárgaborsókrémleves egy fehérjében, rostokban és a szabad szénhidrátokban gazdag, ízletes és laktató krémleves.

Ha egy-két apró dologra odafigyelünk, könnyen és gyorsan le lehet készíteni az év bármely részében.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sárgaborsó-krémlevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sárgaborsó-főzelék

sárgaborsó-főzelék

A sárgaborsó-főzelék egy igazán jó fehérjeforrás. Ezen kívül tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, mely a téli időszakban igazán fontos étellé teszi.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán, mert nem volt elegendő ideig előre beáztatva, és rendesen fűszerezve, de ettől még a sárgaborsó főzelék egy nagyszerű étek. Főleg egy szaftos … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Vöröslencse-főzelék

vöröslencse főzelék

A vöröslencse-főzelék íze némileg eltér az idehaza ismert lencsefőzeléktől. Jóval fűszeresebb, és némileg puhább állagú is.

Ennek oka, hogy a vöröslencse sokkal kisebb szemű, s a belső szerkezete miatt sokkal könnyebben magába szívja a fűszerek aromáját

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept! Share Whatsapp Pinterest Tweet Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

A vöröslencse főzése

marokkói vöröslencse leves

A vöröslencse főzése sokkal egyszerűbb, mint az ideahaza jól ismert barna lencsét. Főleg azért, mert nem kell a főzés előtt órákkal korábban beáztatni,

Simán egy-két perc alatt megszívja magát vízzel.

Másrészt mivel sokkal lágyabb a szerkezete, sokkal könnyebb a vöröslencsét puhára főzni, s az esetleges fűszerek ízeit is sokkal jobban … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Indiai vöröslencseleves (dhal)

indiai vöröslencse leves

Az indiai vöröslencseleves egy fűszeres, ínycsiklandó étel, tele fehérjével és ásványi anyagokkal.

Ugyan a magyar konyhához szokott ízlelőbimbóval nagyon fűszere, a koriander és csilipor révén még csípős is. De Indiában a dhal nagyon népszerű, mert elkészítése (az ottani konyhához mérten) nem bonyolult, s nem mellékesen laktató is.

Először megnézzük, hogyan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Marokkói vöröslencseleves

marokkói vöröslencse leves

Marokkói vöröslencseleves egy könnyen elkészíthető tápláló étek ebédre s vacsorára egyaránt.

Ízvilága a többféle fűszer miatt különleges, idehaza nem mondható szokványosnak, de annyira nem sokkoló, mint egy igazán fűszeres (esetleg csípős) indiai vagy távolkeleti étel.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a marokkói lencselevest, majd megnézzük azt is, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!