Besamel mártás

besamel mártás

A besamel mártás a rakott ételeknek és a sült húsoknak nagyszerű kiegészítője. Egy apró trükkel garantáltan csomómentes lesz minden helyzetben.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a besamel mártást, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A besamelmártás alapja egy vajas rántás.

Amikor … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Zöldborsófőzelék (rántással)

zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék egy kellemes nyári étel, főleg ha friss, zsenge borsóból készül. Rántással besűrítve kevés tejszínnel és petrezselyemmel.

Mindezt úgy, hogy a borsó főzőlevét felhasználjuk, s így benne maradnak az ízek a főzelékben. Ha jobban szeretjük, van egy másik receptje a zöldborsófőzeléknek habarással.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Kelkáposzta-főzelék

kelkáposzta-főzelék

A kelkáposzta-főzelék egy tartalmas, ízletes zöldségétel, mely főleg a téli időszakban járulhat hozzá egy ízletes ebédhez vagy vacsorához.

A krumpli és a káposzta révén tele van szénhidrátokkal és rostokkal. S az íze is nagyszerű élmény, főleg ha kis köménymagot és fokhagymát teszünk bele.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Tojásleves

tojásleves

A tojásleves egy nagyon egyszerű leves, mely az év minden szakaszában elkészíthető, ha gyors és tartalmas levesre vágyunk.

Szinte elrontani sem lehet, s egyedi ízének köszönhetően szinte bárkinek jó szívvel ajánlható.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a tojáslevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Mészáros leves

mészáros leves

A mészáros leves egy darált sertéshúsból készült gulyásleves finom zöldségekkel, hagymával, babérlevéllel és tésztával.

A hús és a borsó révén kiváló fehérjeforrás, a zöldségek révén ásványi anyagokban is gazdag, s a tészta és a hagyma révén az íze is eléggé egyedi ahhoz, hogy érdemes legyen az elkészítésével bíbelődni.

Először megnézzük, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Scsí, az orosz káposztaleves

Scsí, a orosz káposztaleves

A scsí, az orosz káposztaleves egy olyan étel, mely az orosz konyhából szivárgott be a magyar konyhába.

Erősen savanykás íze nagyszerű választás macskajajra. De aki szereti a savanykás leveseket, az is bízhat az ízében, sosem fog csalódni benne.

A scsí egy erősen savanykás étel. Ennek oka, hogy a savanyú káposztát … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Fokhagymás leves

Fokhagymás leves

Egy jó fokhagymás leves mindig nagyszerű választás, ha egy erőteljes de könnyed levesre vágyunk.

Elkészíteni is egyszerű, s  jót tesz a meghűlésre, vagy annak megelőzésére. S még elkészíteni is nagyon egyszerű.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a fokhagymás levest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Kelbimbó-főzelék

kelbimbó főzelék

A kelbimbó-főzelék egy gyors és egyszerű recept. Finom, laktató, és nem sok kalóriát tartalmaz.

Ha szeretnénk kicsit tartalmasabb főzeléket, főzhetünk mellé 1-2 krumplit, s a rántásos sűrítés helyett akár egy tejfölös habarással is finom lehet.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a kelbimbó-főzeléket, majd megnézzük azt is, hogyan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Lencsefőzelék

lencsefőzelék

A lencsefőzelék sok helyen a leggyakoribb újévi étel. Mely a savanykás-kesernyés íze miatt a hasunknak is jót tesz, meg a néphit szerint a pénztárcánknak is.

Bárhogyan is legyen, érdemes megbarátkozni az ízével, mert tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal, mely az egészség megtartásához nagyszerű alapot ad.

Először megnézzük, hogyan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Rántás készítése

A rántás elkészítése sok magyar recept elengedhetetlen összetevője. Többnyire rántást a leveseinkbe és a főzelékeinkbe teszünk, de néhány más ételben is előfordul.

A rántás elkészítése több módon is lehetséges, függően attól, mi a szerepe a rántásnak az étel elkészítésében. Többnyire ettől lesz sűrűbb hatása az ételnek.

De sok esetben a … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!