Besamel mártás

besamel mártás

A besamel mártás a rakott ételeknek és a sült húsoknak nagyszerű kiegészítője. Egy apró trükkel garantáltan csomómentes lesz minden helyzetben.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a besamel mártást, majd megnézzük azt … Megnézem a receptet

Zöldborsófőzelék (rántással)

zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék egy kellemes nyári étel, főleg ha friss, zsenge borsóból készül. Rántással besűrítve kevés tejszínnel és petrezselyemmel.

Mindezt úgy, hogy a borsó főzőlevét felhasználjuk, s így benne maradnak az ízek a főzelékben. Ha … Megnézem a receptet

Kelkáposzta-főzelék

kelkáposzta-főzelék

A kelkáposzta-főzelék egy tartalmas, ízletes zöldségétel, mely főleg a téli időszakban járulhat hozzá egy ízletes ebédhez vagy vacsorához.

A krumpli és a káposzta révén tele van szénhidrátokkal és rostokkal. S az íze is nagyszerű … Megnézem a receptet

 

Tojásleves

tojásleves

A tojásleves egy nagyon egyszerű leves, mely az év minden szakaszában elkészíthető, ha gyors és tartalmas levesre vágyunk.

Szinte elrontani sem lehet, s egyedi ízének köszönhetően szinte bárkinek jó szívvel ajánlható.

Először megnézzük, hogyan … Megnézem a receptet

Orosz káposztaleves (scsí)

Scsí, a orosz káposztaleves

A orosz káposztaleves (scsí) egy jellegzetes orosz étel, savanyú káposztából, sertéscombból, hagymával, gyökérzöldséggel, kaporral és tejföllel.

Erősen savanykás íze nagyszerű választás macskajajra. De aki szereti a savanykás leveseket, az is bízhat az ízében, sosem … Megnézem a receptet

Fokhagymás leves

Fokhagymás leves

Egy jó fokhagymás leves mindig nagyszerű választás, ha egy erőteljes de könnyed levesre vágyunk.

Elkészíteni is egyszerű, s a fokhagyma erős antibiotikus hatása miatt a téli időszakban jót tesz a meghűléses panaszok ellen, azok … Megnézem a receptet

Kelbimbó-főzelék (rántással)

kelbimbó főzelék

A kelbimbó-főzelék egy gyors és egyszerű recept. Finom, laktató, és nem sok kalóriát tartalmaz.

Ha szeretnénk kicsit tartalmasabb főzeléket, főzhetünk mellé 1-2 krumplit, s a rántásos sűrítés helyett akár egy tejfölös habarással is finom … Megnézem a receptet

Lencsefőzelék

lencsefőzelék

A lencsefőzelék sok helyen a leggyakoribb újévi étel. Mely a savanykás-kesernyés íze miatt a hasunknak is jót tesz, meg a néphit szerint a pénztárcánknak is.

Bárhogyan is legyen, érdemes megbarátkozni az ízével, mert tele … Megnézem a receptet

 

Rántás készítése

A rántás elkészítése sok magyar recept elengedhetetlen összetevője. Többnyire a leveseinkbe és a főzelékeinkbe teszünk, de néhány más ételben is előfordul.

A rántás elkészítése több módon is lehetséges, függően attól, mi a szerepe az … Megnézem a receptet

Lencseleves

lencseleves

A lencseleves egy finom és laktató egytálétel, tele tápláló összetevőkkel. Az év bármely estélyén megállja a helyét, s ha előre gondolkodunk, akkor az elkészítése is hamar meglesz.

A lencseleves már csak azért is jó … Megnézem a receptet