Borókabogyó tartalmú receptek

boróka bogyóFinom borókabogyó tartalmú receptek neked és a szeretteidnek. Sok nagyszerű étel, melyben a borókabogyó ízesítőként tartalmasabbá teszi az ételeket.

A következő receptek borókabogyó felhasználásával készülnek, amik elkészítéséhez pontos mennyiségeket és részletes leírásokat találhatsz, ha lejjebb görgetsz.

Amint majd látni fogod, sokféle ételbe kerülhet borókabogyó, még néha olyanokba is, amibe korábban nem is gondoltad volna.

Mert egy ételt sokféleképpen el lehet készíteni!

Legújabb borókabogyót tartalmazó ételek:

Hagyományos kocsonya

kocsonya

Hagyományos kocsonya recept füstölt tarjából, bőrkéből, csülökből, farokból, hagymával, fokhagymával, zöldséggel és szemesborssal, az elkészítés részletes leírásával.

Melyben a füstölt íz, a kocsonyás jelleg és a zöldségek együttesen adják meg azt az ízélményt, amit sokan szeretnek ebben a különleges téli ételben.

Megnézem a Receptet Hagyományos kocsonya

Húsvéti sonka főzése

húsvéti sonka főzése

Húsvéti sonka főzése nem túl bonyolult, csak idő és pár apróság kell hozzá. Esetleg tehetünk a főzőlébe hagymát, fokhagymát, répát, babérlevelet, szemes borsot és borókabogyót.

Amire viszont mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy csak minőségi húsból álljunk neki főtt sonkát készíteni, mert a nem megfelelő minőségű alapanyag a legtöbb esetben csapnivaló végeredményt fog eredményezni.

Megnézem a Receptet Húsvéti sonka főzése

Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

A párolt lilakáposzta receptje hagymával, kicsi cukorral ecettel és őrölt köménymaggal, az elkészítés részletes leírásával.

Nagyszerű íze révén önmagában is megállja a helyét, de adhatjuk krumpli mellé második köretként is. S az nagyszerű ízén túlmenően tele van rostokkal és vitaminokkal is.

Megnézem a Receptet Párolt lilakáposzta

Fűszerek listája

fűszerek

Az alábbi listában a magyar mindennapok során leggyakrabban használt 46 fűszer listáját találod meg ábécé sorrendbe.

Mindegyik fűszer alatt van egy tömör összefoglaló, ami bemutatja a fűszer lelőhelyét, ízét és azt, hogy milyen ételek elkészítéséhez használjuk azt.

Megnézem a Receptet Fűszerek listája

Lencsegulyás

lencsegulyás

A lencsegulyás receptje marhahússal, sárgarépával, vöröshagymával, krumplival, babérlevéllel, csipetkével, az elkészítés részletes leírásával.

Egy tartalmas étel a mindennapok változatosságához, mely önmagában is képes elérni a jóllakottság érzését.

Megnézem a Receptet Lencsegulyás

Lencsesaláta

lencsesaláta

A lencsesaláta receptje puhára főzött lencsével, fokhagymával borókabogyóval, kakukkfűvel, az elkészítés részletes leírásával.

Ehetjük magában salátaként, de lehet nagyszerű kiegészítője a főtt és sült húsoknak köretként is.

Megnézem a Receptet Lencsesaláta

Lencse főzése

lencse

A lencse főzés leírása 3 lépésben. Kezdve az előkészítéssel (átválogatással), majd folytatva az áztatással, egészen a főzéshez használt fűszerek pontos mennyiségeivel.

Bármilyen lencse receptet el akarunk készíteni, az első lépés, ha nem konzerv lencséből indulunk ki, a lencse megfőzése.

Megnézem a Receptet Lencse főzése