A különböző rántás típusok elkészítése a lépések részletes leírásával. Mely sok magyar recept elengedhetetlen összetevője. Többnyire a leveseinkbe és a főzelékeinkbe teszünk, de néhány más ételben is előfordul.
Lencseleves
A lencseleves receptje hagymával, répával, krumplival, babérlevéllel, szegfűszeggel és paradicsomlével, az elkészítés részletes leírásával.
Majonézes lencsesaláta
A majonézes lencsesaláta receptje puhára főtt lencsével, virslivel, tojással, lilahagymával és tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.
Lencsesaláta
A lencsesaláta receptje puhára főzött lencsével, fokhagymával borókabogyóval, kakukkfűvel, az elkészítés részletes leírásával.
Lencseleves füstölt hússal
Lencseleves recept füstölt hússal, hagymával, sárgarépával, krumplival és babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.
Lencseleves virslivel
A lencseleves receptje virslivel, húsos lével, hagymával, fokhagymával, kevés esettel és mustárral, az elkészítés részletes leírásával.
Lencse főzése
A lencse főzés leírása 3 lépésben. Kezdve az előkészítéssel (átválogatással), majd folytatva az áztatással, egészen a főzéshez használt fűszerek pontos mennyiségeivel.
Zöldséges rizottó
A zöldséges rizottó receptje hagymával, vöröshagymával, fehérborral, répával, vajjal, petrezselyemzölddel, az elkészítés részletes leírásával.
Csirkés rizottó
A csirkés rizottó receptje zöldborsóval, hagymával, fokhagymával, trappista sajttal és petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.
Rakott savanyú káposzta
A rakott savanyú káposzta receptje rizzsel, darált hússal, kolbásszal, hagymával, fokhagymával, tejföllel az elkészítés részletes leírásával.